c

De Ridder Hockey is een bedrijf van tophockeyer Floris de Ridder en organiseert uitdagende dagkampen in regio Utrecht.

06-37603708 Info@deridderhockey.nl

Artikel Algemeen dagblad

Bron: Algemeen Dagblad 08-08-2017
Gorcumer Floris de Ridder komt al jaren uit voor Kampong, dat definitief terug is aan de top. Na de Europese titel van 2016 werd dit jaar de landstitel gevierd door de Utrechtse hockeyclub. De 26-jarige De Ridder is nog lang niet uitgefeest: nu wordt het tijd voor prijzen zonder pijn.

Het sportpark van Nederlands grootste sportvereniging wordt grondig verbouwd deze zomer. Het clubgebouw is helemaal nieuw en het hoofdveld en de tribune zijn ‘gekanteld’. De toeschouwers hebben hierdoor van één kant uitzicht op het hockeyveld vanaf de nieuwe tribune en van de andere zijde vanuit het clubgebouw en vanaf het dakterras. Het geeft Kampong, kampioen van Nederland bij de heren, alleen nog maar meer allure. Het is nog wel een beetje nieuw allemaal, naar de zin van Floris de Ridder. ,,De oude inrichting had wat meer van een bruin café. Het is nu erg industrieel. Misschien is het even wennen. Het is straks vast weer even gezellig.”

Voor De Ridder, geboren en getogen in Gorinchem, is Kampong een tweede thuis. Hij woont ook in Utrecht; aan de Oude Gracht, hoewel hij met een tweede kindje op komst op zoek is naar een nieuwe stek. Hij speelt sinds 2011 voor de club, waarvoor hij ook als jeugdspeler al uitkwam. Pas 26 jaar is hij, maar hij begint één van Kampongs cultuurdragers te worden. In de afgelopen twee seizoenen vierde de club haar grootste successen van deze eeuw: vorig jaar won het de Euro Hockey League en dit jaar kwam daar de eerste landstitel sinds medio jaren tachtig achteraan.