c

De Ridder Hockey is een bedrijf van tophockeyer Floris de Ridder en organiseert uitdagende dagkampen in regio Utrecht.

06-37603708 Info@deridderhockey.nl

Over Floris de Ridder

Geboren en opgegroeid in Gorinchem legde Floris bij de E-pupillen bij hockeyclub GHC Rapid de basis voor zijn hockeyleven. Al op zijn veertiende, vijftiende jaar speelde hij daar in het eerste team. De Ridder werd bij Rapid gekneed door zijn vader, die vroeger zelf ook voor Rapid heeft gespeeld en later in de hockeywereld onder meer actief was als damestrainer van Laren, Bloemendaal en Schaerweijde.

Het talent dat Floris had bleef niet onopgemerkt. Van Rapid verhuisde hij naar het Utrechtse Kampong. Hij kwam daar als vijftienjarige in A1 en in Oranje onder zestien. Speelde er drie seizoenen in de A1 gespeeld en mocht af en toe meedoen met het eerste.
Toen werd hij benaderd door Max Caldas, toen de coach van Bloemendaal. Hij maakte de overstap naar Bloemendaal en speelde met grote spelers als Teun de Nooijer en Jamie Dwyer. Na 2 jaar maakte de verdediger de overstap naar zijn oude club Kampong.
Inmiddels speelt Floris de Ridder al zes jaar hockey op hoogste niveau in Nederland. En bereikte hij met Kampong na een bloedstollende finale tegen Amsterdam in Barcelona de EHL Cup in 2015! Kampong werd op 20 mei 2017 landskampioen, voor het eerst sinds 32 jaar, nadat HC Rotterdam in de finale (best of three) 2x werd verslagen na shoot-outs.

De hockeyers van Kampong hebben ook in 2018 hun landstitel geprolongeerd. Het beslissende duel werd in de finale gewonnen met 3-1 tegen Amsterdam.